Lamskroontje met rozemarijnaardappeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappeltjes en dep ze goed droog. Snij de citroen in plakjes. Verdeel de aardappeltjes met de citroen, rozemarijn, knoflook, olijfolie, peper en zout over een bakplaat en schep goed om zodat alle aardappeltjes met een laagje olie bedekt zijn.
-
2
Schroei in een pan met olie en een klontje boter het lamskroontje aan alle kanten dicht. Leg het op een bakplaat en zet nog 5 à 7 minuten in de oven naargelang van de gewenste garing. Die kun je checken met een vleesthermometer.
-
3
Zet de aardappeltjes in de oven, ze moeten 20 à 30 minuten garen.
-
4
Haal het vlees uit de oven, laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
5
Serveer het met de aardappeltjes. Werk af met rucola en nappeer met de vleesjus.