Aardappel in de schil met kabeljauw
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en prik ze in met een vork. Bestrijk ze met olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie. Gaar ze in 45 à 50 minuten, midden in de oven.
-
2
Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken en kruid met peper en zout. Beboter een ovenschaal. Leg er de vis in en zet 15 minuten in de oven.
-
3
Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een schaal, samen met de knoflookteentjes. Besprenkel met wat olijfolie en zet bij in de oven.
-
4
Spoel de groene kruiden en hak fijn. Snipper de lente- uitjes en roer ze met het citroensap door de zure room. Kruid met peper en zout.
-
5
Haal de aardappelen uit de oven, snij ze open en vul met het roommengsel. Zet de schaal nog 15 minuten terug in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill op.
-
6
Serveer de aardappelen met de vis en een trosje tomaatjes. Garneer elk bord met wat grijze garnaaltjes.