Dry aged steak met zoete aardappelpuree
bereiding
-
1
Schil de zoete aardappelen. Leg ze in de kokosmelk met de jeneverbes, het stuk steranijs en de kruidnagel en vul aan met water tot ze net onder staan. Kruid met peper en zout en
kook de aardappelen gaar. Giet af, maar vang het kookvocht op. Pureer de aardappelen samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. -
2
Maak de peultjes, asperges, lente-uitjes en champignons schoon. Stoof de peultjes, asperges en lente-uitjes even aan in hete olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de champignons kort mee.
-
3
Zet een pan op het vuur, laat ze heet worden en voeg dan pas de boter toe. Kruid de dunne lende met peper en zout en schroei kort dicht langs beide kanten. Laat het vlees een paar minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het in dikke plakjes. Serveer met de zoete-aardappelpuree en de groenten en werk af met koriander.