Recept

Steak met peperroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gebakken aardappelen

bereiding
  1. 1

    Laat de morieljes een halfuur weken in een bodem water. Laat uitlekken, maar bewaar het vocht.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit in boter en blus met de wijn. Schenk er de fond, het vocht van de morieljes en de cognac bij. Laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Doe de morieljes en peperkorrels bij de saus en laat nog 10 minuten sudderen. Roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kruid het vlees met peper en zout. Bak het naar smaak in boter. Serveer de steak met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met peperroomsaus

Ingrediënten voor

4 personen
  • biefstukken4
  • ui1
  • knoflook1 teentje
  • gedroogde morieljes50 g
  • witte wijn100 ml
  • bruine fond200 ml
  • room100 ml
  • cognac40 ml
  • groene peperbessen2 el
  • boter
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!