Recept

Gekaramelliseerde banaan met granola en blauwe bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de granola. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout, gehakte noten, de sesamzaadjes, de chiazaden, de zonnebloempitten en het maanzaad. Giet het appelsap erbij, knijp er de honing bij en vermeng goed.

  2. 2

    Schep de muesli in een ovenschaal en bak deze goudbruin en krokant in zo’n 25 minuten. Schep regelmatig om zodat hij goed krokant gebakken wordt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de bananen overlangs in de helft (laat de schil eraan) en bestrooi met de donkere suiker. Schik in een ovenschaal met het vruchtvlees naar boven en laat ze enkele minuten in de oven karamelliseren.

  4. 4

    Haal de bananen uit de oven en verdeel over de borden. Schep er de Griekse yoghurt bij en bestrooi met de granola. Knijp er wat honing over uit en werk af met de blauwe bessen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekaramelliseerde banaan met granola en blauwe bessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!