Kalfsrollade met appel en champignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes en besprenkel met citroensap. Maak de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in stukken. Bak ze kort op in wat boter, kruid met peper en zout. Voeg de rozijnen, de appelblokjes en de gehakte walnoten toe. Roerbak kort.
-
2
Leg het vlees op een werkvlak en snij het overlangs tot 1 grote lap. Leg de vulling in het midden. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw, stop er de blaadjes salie tussen. Beboter een ovenschaal en leg de rollade erin. Leg er nog extra vlokjes boter rond. Verdeel de rest van de vulling rond het gebraad in de ovenschaal. Braad het vlees in de oven gedurende 30 minuten. Laat nadien rusten onder aluminiumfolie.
-
3
Laat de kalfsfond met de Noilly Pratt tot de helft inkoken en voeg de groene peperbolletjes toe. Bind de saus met sausbinder. Snij het vlees in plakken en serveer met de rest van de vulling en de saus. Lekker met kroketjes.