Recept

Kalfsrollade met gekleurde wortelen, mandarijn en kroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke hoofdgerecht van Libelle Lekker-chef Natalie is ook lekker met:

Kalfsgehakt en gemalen peperkoek: een tikkeltje zoet.

Pesto, zongedroogde tomaatjes en mozzarella: Italiaans feestje!

In een krokant bladerdeegjasje: lekker nostalgisch.

Natalie tipt: ‘Varieer met de vulling, zo creëer je telkens een andere soort van smaak.’

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het kalfsvlees ruim op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Pel en snipper de uien. Snipper de peterselie fijn en hak de nootjes fijn. Verhit boter in een pan en stoof de uien en appelen aan. Neem van het vuur en meng er de gehakte kruiden en nootjes onder. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snij het gebraad in de lengte open ( maar niet helemaal door) en klop het eventueel nog ’n beetje platter met een vleeshamer. Verdeel de vulling gelijkmatig over het gebraad en rol het vlees op. Maak vast met keukentouw. Verhit boter in een pan en korst het gebraad rondom. Leg het in een beboterde ovenschaal.

  3. 3

    Boen de wortelen schoon en halveer ze in de lengte, pel de mandarijnen en halveer ze. Leg de groentjes mee rond het gebraad. Kruid met peper en zout. Schuif het gebraad en de groentjes zo’n 45 minuten in de oven. Dek het af met aluminiumfolie als het gebraad of de groentjes te donker van kleur worden.

  4. 4

    Neem het gebraad uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Bak de kroketjes goudgeel en krokant in de airfryer. Snij de rollade in plakjes en serveer met de wortelen, mandarijntjes en de kroketjes. Werk af met verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsrollade met gekleurde wortelen, mandarijn en kroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!