Gevlochten pizzabrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol ondertussen het pizzadeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30 cm op 25 cm.
-
2
Snij de mozzarella en zongedroogde tomaten in stukjes en halveer de kerstomaten. Beleg het middenstuk van de pizza met de groene asperges, zongedroogde tomaat, kerstomaatjes, prosciutto, mozzarella parmezaan.
-
3
Maak om de centimeter een insnijding van 10 centimeter lang aan beide kanten van het deeg. Er blijft nu een middenstuk van 10 centimeter met aan beide kanten 'lintjes' (van 1 cm breed en 10 cm lang) over. Vouw de tegenover elkaar liggende reepjes deeg dicht.
-
4
Bestrijk de bovenkant van het deeg met een losgeklopt ei en bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. De gevlochten pizza is klaar wanneer het deeg mooi goudbruin ziet.
-
5
Maak eerst je pizzadeeg. Klik hier voor het recept.