IJstaart à la Ilse
bereiding
-
1
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker tot een wit- schuimige massa. Klop de room stijf. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
-
2
Spatel eerst de room door het dooiermengsel en voeg daarna voorzichtig het stijf- geklopte eiwit toe. Verdeel in twee porties. Meng 1 deel met de sterke koffie.
-
3
Verkruimel de digestivekoekjes, smelt de boter en meng. Bekleed je vorm met een laag vershoudfolie en schep er de helft van de verkruimelde koekjes in. Duw licht aan. Schep er daarna een laagje van beide vullingen en een laagje geraspte chocolade in. Daarna weer een laagje koekkruimels en de dulce de leche. Werk zo door tot de vorm gevuld is. Zet 1 nacht afgedekt in de diepvriezer.
-
4
Haal 15 minuten voor het aansnijden uit de diepvriezer. Hak de walnoten en karamelsnoepjes grof en strooi ze met de rest van de chocoladeschilfers als afwerking op de ijstaart.