Recept

IJstaart met blauwebessencoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ijstaart hoor bij de eindejaarsfeesten. Probeer deze heerlijk verfijnde versie eens!

Tip! 

Zorg ervoor dat de vershoudfolie ruim over de cakevorm hangt. Vouw de folie over de ijstaart voor je ze invriest en gebruik de folie om de ijstaart snel en handig uit de vorm te halen als je ze wilt serveren. 

Makkelijk vooraf: deze ijstaart kun je makkelijk één tot twee weken op voorhand maken en bewaren in de diepvries. 

Extra mooi: vries enkele blauwe bessen en frambozen een uurtje in en werk er de ijstaart mee af.

bereiding
  1. 1

    Breng de blauwe bessen met het citroensap en de suiker aan de kook. Laat het mengsel op een zacht vuur sudderen tot de bessen openbarsten. Zet het vuur uit en mix de coulis. Giet hem door een zeef en laat hem volledig afkoelen.

  2. 2

    Mix de gecondenseerde melk met de room lobbig. Bekleed een cakevorm van 25 cm lang met vershoudfolie. Giet een dunne laag van het melk-roommengsel in de vorm en zet hem minstens 30 minuten in de diepvries.

  3. 3

    Giet een laagje blauwebessencoulis over het bevroren melk-roommengsel en zet de vorm weer minstens 30 minuten in de diepvries. Herhaal dit proces tot zowel de coulis als het melk-roommengsel op is. Zet de ijstaart minstens 4 uur, maar het liefst een nacht in de diepvries.

  4. 4

    Haal de ijstaart vlak voor het serveren uit de vorm, verwijder de vershoudfolie en snij de taart in plakjes. Werk de plakjes af met de extra blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJstaart met blauwebessencoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!