Zalm met kruidenkorst, zure room en dille
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en maak er met een scherp mes om de 3 mm inkepingen in. Zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
-
2
Leg de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een lichtbeboterde braadslede. Smelt de boter en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de aardappelen met de boter en bak ze 25 minuten in de oven.
-
3
Pel en pers de kno ook. Spoel de kruiden en hak fijn. Meng de panko met de knoflook, de kruiden, de citroenschil, de olie, het zout en peper. Voeg wat citroensap toe.
-
4
Vet een ovenschaal in met olie en leg de zalm er in. Bedek royaal met het gekruide broodkruim en druk het kruim stevig aan. Verkruimel er ten slotte de feta over.
-
5
Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en zet de zalm bij de aardappelen. Bak ongeveer 20 tot 25 min tot de zalm gaar is en de aardappelen goudbruin.
-
6
Meng alle ingrediënten voor de saus en serveer bij de zalm.