Zalmrillettes met knoflookbroodjes
bereiding
-
1
Maak de rillettes. Snij de verse zalm in grove stukken. Snij ook de gerookte zalm in stukken. Verhit een scheutje olijfolie en bak de verse zalm kort gaar. Kruid met peper en zout. Voeg de boter en de gerookte zalm toe en warm nog 1 minuut samen op.
-
2
Doe het zalmmengsel met de zure room in een blender en hak grof. Pers het sap uit de citroen. Hak de dille fijn en meng hem onder de zalm. Breng de rillettes op smaak met citroensap, peper en zout. Schep de rillettes in een kommetje, dek af met folie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de broodjes. Pel en pers de knoflook en meng ’m samen met de peterselie en zout onder de boter. Snij plakjes van het stokbrood, bestrijk ze met de boter en bak ze 8 minuten in de oven.
-
4
Bestrijk de knoflookbroodjes met de rillettes of serveer beide apart. Werk de rillettes af met een takje dille.