Portobello’s met zoete aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aard- appel, snij hem in stukken en kook gaar in lichtgezou- ten water. Maak de porto- bello’s schoon en verwijder de steeltjes. Bedruppel ze
met een beetje olijfolie en zout. -
2
Giet de aardappel af en pureer grof. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui, spoel de spinazie en hak grof. Meng de kno ook, ui, spinazie met de pijnboompit- ten en 75 g verbrokkelde feta onder de puree. Kruid met tijm, peper en zout.
-
3
Spoel de tomaatjes en snij ze in plakjes. Vul de portobello’s met de zoete aardappelpuree en leg er plakjes kerstomaat op. Brokkel er 25 g fetakaas over. Schik ze in een ingevette ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.
-
4
Bedruppel de portobello’s met wat balsamicosiroop, bestrooi met wat verse tijm en de rest van de feta en serveer meteen.