Zeeduivel met pastinaak-truffelcrème en groentechips
bereiding
-
1
Verwarm water in een kookpot en voeg het bouillonblokje toe. Schil de pastinaak en de aardappel en kook ze gaar in de kippenbouillon. Laat even uitlekken, pureer en meng de room en de truffel erdoor. Breng de puree verder op smaak met peper en zout.
-
2
Verhit de friteuse op 170°C. Schil de zoete aardappel en snij er met een mandoline dunne linten van. Sprenkel er de olijfolie over. Maak een mengeling van het maïszetmeel en ½ koffielepel zout in een diepe kom. Hussel de zoete-aardappellinten door het mengsel tot alle linten met maïszetmeel bedekt zijn.
-
3
Frituur de zoete-aardappellinten in een paar minuutjes op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Bak de zeeduivel en beukenzwammen krokant in boter. Kruid met peper en zout.
-
5
Lepel wat van de pastinaak-truffelpuree op een bord. Leg er de gebakken zeeduivel en beukenzwammen op, werk af met de zoete-aardappellinten en enkele plukjes kervel.