Recept

Geroosterde parelhoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte kerstklassieker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de binnenkant van de parelhoen met peper en zout. Vul met rozemarijn, tijm en balsamicoazijn. Omwikkel de parelhoen met de plakken spek.

  2. 2

    Pel de sjalotten en snij ze in de lengte doormidden. Leg de parelhoen in een ingeoliede ovenschaal. Kruid met peper en zout, voeg de sjalotten en 1/2 tros druiven toe. Verkruimel het bouillonblokje in de cider en giet de cider over de parelhoen. Gaar 1 tot 1.30 uur in de oven. Besprenkel regelmatig met de cidersaus.

  3. 3

    Haal het vel van de rest van de druiven. Laat de boter zacht smelten in een pan. Voeg de rest van de druiven toe en kruid met peper en zout. Laat op een matig vuur 5 minuten kleuren. Serveer de parelhoen met de druiven. 

    Tip: Lekker met ovengebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde parelhoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!