Recept

Gevulde zalm met venkel, appel en mosterdglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak het glazuur. Meng de honing met de mosterd, de tijm en de cayennepeper. 

  2. 2

    Maak de venkel schoon en snij hem in dunne partjes. Stamp de venkelzaadjes fijn in de vijzel. Bak de venkel met het venkelzaad kort aan in wat boter, voeg wat water toe en laat zacht gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de appel schoon, snij hem in dunne partjes en bak ze kort mee tot ze net zacht zijn. Schep de venkel en appel door elkaar. 

  4. 4

    Snij de zalmfilet met een scherp mes overlangs in 2 even dikke plakken. Leg de plak zonder vel in een beboterde ovenschaal, bestrijk met wat glazuur en bestrooi licht met peper en zout. Verdeeel er gelijkmatig de appelvenkelvulling over. Bestrooi de andere plak ook met peper en zout en leg (met velzijde naar boven) erbovenop. Bind de zalm op met keukentouw. 

  5. 5

    Bestrijk de zalm met het glazuur en bak 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en bestrijk opnieuw met de rest van het glazuur. Zet nog even kort onder de grill voor een knapperige korst. Werk af met enkele blaadjes minibasilicum. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde zalm met venkel, appel en mosterdglazuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!