Recept

Langoustines met cantharellen, pompoenpuree en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in stukken, besprenkel met wat olijfolie en kruid met chilivlokken en zout. Laat 30 minuten in de oven roosteren of tot de stukken zacht zijn.

  2. 2

    Pureer de pompoen in een blender met eventueel wat room of bouillon. Zet opzij en hou warm.

  3. 3

    Snij de langoustines overlangs in tweeën en verwijder het darmkanaal.

  4. 4

    Verwarm de olijfolie en bak de cantharellen mooi goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, en bak in dezelfde olie de langoustines kort aan. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Rooster de amandelen in een pan tot ze goudbruin zijn, en hak ze grof.

  6. 6

    Lepel wat pompoenpuree op een bord, schik de langoustines erbij en lepel de cantharellen erover. Werk af met amandelen en venkelgroen. Giet er wat olijfolie uit de pan over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Langoustines met cantharellen, pompoenpuree en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!