Courgetti met pesto, venusschelpjes en langoustines
bereiding
-
1
Maak de pesto. Spoel het basilicum. Doe de blaadjes van het basilicum met de pijnboompitten en de parmezaan in een blender of vijzel. Mix fijn en voeg in een straaltje de olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
-
2
Spoel de courgettes en snij ze met een spiraalsnijder tot spaghetti. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit de helft van de sjalot en knoflook in wat olijfolie in een wokpan. Bak er de courgetti’s heel kort in en kruid met peper en zout.
-
3
Stoof intussen in een andere pan de rest van de sjalot en knoflook in wat olijfolie. Voeg de langoustines en schelpjes toe en bak op een hoog vuur. Kruid met flink wat peper en een beetje zout. Blus met de witte wijn en laat de alcohol even verdampen.
-
4
Meng de pesto met de courgetti, verdeel over borden en leg er de schelpjes en langoustines bij.