Banoffee tompoes
bereiding
-
1
Laat het bladerdeeg ont- dooien. Halveer de vellen in de lengte tot lange rechthoeken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er enkele gaatjes in met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier en ook nog een bakplaat op. Door het gewicht zal het bladerdeeg mooi plat blijven. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat ze volledig afkoelen.
-
2
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Meng er de losgeroerde mascarpone door. Doe in een spuitzak. Schep de gecondenseerde melk (karamel) in een andere spuitzak en leg koel weg.
-
3
Snij de bananen in plakjes. Leg de helft van de koekjes op een werkvlak. Spuit er eerst wat van de karamel op en beleg met de helft van de bananenplakjes. Spuit er een dikke laag slagroom bovenop en strooi er de fondant chocoladeschilfers over. Dek af met een tweede bladerdeegkoekje en rasp er ink wat witte chocolade over.