Recept

Recept van Sandra Bekkari: Courgetti met paprikasaus en Berloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het gezonde broertje van spaghetti

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en leg ze op de bakplaat. Laat de schil zwart blakeren. Leg ze in een diepvrieszakje, en laat de paprika's afkoelen zodat je ze makkelijk kan pellen. (Of gebruik kant-en-klare geroosterde paprika uit een bokaal).

  2. 2

    Mix de paprika in de blender met de ui en de knoflook. Voeg 1 el olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat zwarte peper toe en mix opnieuw.

  3. 3

    Snijd de uiteinden van de courgettes en maak slierten met een spiraalsnijder. Doe de slierten in een ovenschaal, kruid met zwarte peper en besprenkel met wat olijfolie. Meng en zet de afgedekte schotel in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Bak de Berloumi ongeveer 2 minuten aan iedere zijde in een antiaanbakpan zonder vetstof. Verwarm de tomaatjes even in de pan waarin je de ui en knoflook gefruit hebt.
     

  5. 5

    Meng de tomaten, kaas en paprikasaus onder de courgetti en werk af met wat basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!