Recept van Sandra Bekkari: Lamsgehaktballetjes met tomaat en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Meng het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het basilicum, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook en de chilipeper.
-
3
Rol er balletjes van en bak kort aan in olijfolie.
-
4
Maak een tomatensalsa met de sjalot, de pruimtomaten en 1 teentje knoflook. Stoof in olijfolie en voeg de tomatenpuree, passata, witte wijn en het kruidenboeketje toe.
-
5
Kruid af met zwarte peper en zout en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel tot de saus wat ingekookt is.
-
6
Giet een laag salsa in de ovenschotel en leg de balletjes erin.
-
7
Bedek met plukken mozzarella en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
8
Werk af met een paar blaadjes salie.
-
9
- Indien het lamsgehakt van bij de Marokkaanse slager komt, hoef je het niet meer bij te kruiden.
- Lekker met rucola of met spaghetti courgetti, volkoren (spelt)pasta ...
Tip