Recept

Recept van Sandra Bekkari: Lamsgehaktballetjes met tomaat en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Meng het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het basilicum, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook en de chilipeper.

  3. 3

    Rol er balletjes van en bak kort aan in olijfolie.

  4. 4

    Maak een tomatensalsa met de sjalot, de pruimtomaten en 1 teentje knoflook. Stoof in olijfolie en voeg de tomatenpuree, passata, witte wijn en het kruidenboeketje toe.

  5. 5

    Kruid af met zwarte peper en zout en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel tot de saus wat ingekookt is.
     

  6. 6

    Giet een laag salsa in de ovenschotel en leg de balletjes erin.

  7. 7

    Bedek met plukken mozzarella en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Werk af met een paar blaadjes salie.

  9. Tip

  10. 9

    • Indien het lamsgehakt van bij de Marokkaanse slager komt, hoef je het niet meer bij te kruiden.
    • Lekker met rucola of met spaghetti courgetti, volkoren (spelt)pasta ...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!