Broodjes ‘pulled rabbit’ met barbecuesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Meng grillkruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie en wrijf de konijnenbillen royaal in met de deze mix.

  2. 2

    Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 2u30 garen in de oven. 

  3. 3

    Bereid tussendoor de barbecuesaus: Snipper uien zo fijn mogelijk en stoof ze op een matig vuur met de ketchup, de bruine suiker, het bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco. Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.

  4. 4

    Pluk het vlees van de gare bouten, maak het fijn en roer er een deel saus doorheen. Serveer de ‘pulled rabbit’ tussen verse broodjes.
     

    Tip: Toast de broodjes in een warme oven en voeg wat smakelijk groen toe. Gebruik fris selderloof, reepjes knapperige ijsbergsla of pittige waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!