Witloof met ham en bloemkoolsaus
bereiding
-
1
Maak de saus. Hak de bloemkoolroosjes grof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een sauspan, fruit de ui en knoflook glazig. Doe de bloemkool erbij en laat kort aanstoven.
-
2
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen tot de bloemkool zacht is.
-
3
Doe de bloemkool in een blender en voeg de boter toe, mix tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat en zout.
-
4
Halveer het witloof en bak het in een pan goudbruin. Kruid met peper en zout, laat verder stoven tot het gaar is.
-
5
Leg het witloof op een bord, doe er de hamblokjes over en werk af met wat geroosterd broodkruim. Serveer met de bloemkoolsaus.
Tip: Ook lekker bij een gewone volkorenpasta met hamblokjes.