Linzenballetjes in masalasaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook voor de masala. Doe samen het citroensap, de gember, de amandelen en de kruiden in e blender. Mix tot een gladde puree.
-
2
Verwarm de olijfolie in een sauspan, roer masalapasta erbij en laat 3 minuten sudderen. Doe de tomatenpassata erbij en laat terug 10 minuten sudderen. Giet de kokosmelk erbij en laat nog even doorwarmen. Breng op smaak met een snuifje zout.
-
3
Spoel de linzen en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe 2/3 van de linzen in een blender samen met de ui, de knoflook en het brood. Kruid met komijn, chilipoeder, peper en zout. Mix tot een puree, doe in een kom. Meng er het maïszetmeel, het ei, de koriander en overige linzen onder.
-
4
Vorm met een kleine ijsschep hapklare balletjes van het mengsel. Stoom de balletjes 4 minuten.
-
5
Serveer de balletjes met de warme masalasaus, werk af met geraspte kokos en verse munt.
Tip: Ook lekker bij falafel of een tajine van kikkererwten.