Kalkoenstoverij met boontjes, wortelen en muntolie
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ’m in reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in grove stukken. Maak de boontjes schoon.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak de blokjes kalkoenstoofvlees rondom krokant aan, kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
3
Voeg een scheutje olijfolie, de ui, de knoflook en de wortelen toe en roerbak 5 minuten op een zacht vuur. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg het kalkoenvlees, de kippenbouillon, laurier en tijm toe en laat op een zacht vuur 30 minuten stoven. Voeg tot slot de boontjes toe en laat alles nog 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout en hou het gerecht warm.
-
4
Maak de muntolie. Rasp een koffielepel van de schil van de citroen. Mix de muntblaadjes fijn met de olijfolie. Voeg de koffielepel citroenrasp en een eetlepel citroensap toe en kruid met peper en zout. Serveer het stoofpotje met de muntolie.