Rundermedaillon met spek
bereiding
-
1
Maak een fijne puree van zachtkokende aardappelen.
Meng er wat karnemelk en enkele druppeltjes truffelolie onder en kruid met peper en zout.
-
2
Snij 1 bakje champignons en 1 courgette in kleine stukjes.
Fruit 1 gesnipperd uitje in wat boter.
Doe er de courgetteblokjes en champignons bij en roerbak enkele minuten tot alles mooi kleurt.
-
3
Snij 1 gepelde tomaat (zonder de zaadjes) in blokjes en 1 lente-ui in ringetjes.
Doe bij de groenten.
Roer er 100 g mascarpone door en kruid met peper, zout en verse tijm.
-
4
Bind met keukentouw enkele plakjes spek rond 4 stukken filet pur.
-
5
Bak op een hoog vuur , in voldoende boter, langs beide kanten bruin.
Kruid met peper en zout.
-
6
Temper het vuur en laat nog eventjes bakken.
Serveer met de truffelpuree, de groenten en een takje tijm.