Recept

Penne met groene groentjes, pesto & scampi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pluk de blaadjes van het basilicum en spoel goed. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot een smeuïge pesto. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.  

  2. 2

    Laat de scampi's ontdooien. Maak ze schoon en dep droog. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. 3

    Snij de bloemkool eerst in roosjes en dan met de mandoline in flinterdunne plakjes. Spoel de spinazie en zwier droog.

  4. 4

    Spoel de erwtjes en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.  

  5. 5

    Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en bak de erwtjes nog even op, voeg de penne en pesto toe en hussel goed door elkaar. Schep er voorzichtig de spinazie en de flinterdunne bloemkoolplakjes onder. 

  6. 6

    Bak de scampi's krokant in een pan en serveer ze bij de penne.
    Lekker met extra parmezaanschilfers.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met groene groentjes, pesto & scampi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!