Radijsjesquiche met loofpesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Knip de radijsjes van het loof, spoel de radijzen en snij ze overlangs doormidden. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de radijsjes toe, zet het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven. Doe er de erwtjes bij en kruid met peper en zout.
-
2
Klop de eieren los met de room, kaas en tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.
-
3
Beboter een springvorm (26 cm) en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de groenten over het deeg en giet er het eiermengsel over. Bak de quiche 30 minuten in de oven.
-
4
Maak de pesto. Pel en pers de knoflook. Spoel het loof en de peterselie. Doe voor de pesto het loof, de peterselie, de knoflook, pijnboompitten, kaas en een flinke scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Serveer de quiche met de pesto.