Geroosterde radijzen met spek en risotto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan.
-
2
Spoel de radijzen en halveer ze. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Leg ze samen in een ovenschaal en bedruppel met 3 eetlepels olijfolie en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en roer af en toe om.
-
3
Hak de amandelen grof. Voeg ze na 10 à 15 minuten toe aan de radijzen, samen met de pompoenpitten en de spekblokjes. Roer om en laat alles nog even verder bakken.
-
4
Maak de risotto Pel en snipper de sjalotten. Verwarm de helft van de boter en fruit de sjalotten glazig. Voeg de risottorijst toe en laat 3 minuten meebakken. Blus met de witte wijn en laat het vocht inkoken. Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon toe tot de risotto klaar is. Roer er 2/3 van de kaas en de rest van de boter onder. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de risotto over de borden en schep er de geroosterde radijsjes met spek op. Werk af met de rest van de kaas en de peterselie.