Recept

Kruidige wafels met gerookte kip en een venkelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten, de rucola en het basilicum. Snij de kip, mozzarella en tomaten in fijne plakjes. Snij vierkanten, ter grootte van het wafelijzer, uit het bladerdeeg.

  2. 2

    Bestrijk de helft van de vierkanten met pesto en leg er wat kip, tomaten, mozzarella en enkele blaadjes basilicum op. Leg de andere vierkanten erbovenop en vouw de randjes toe.

  3. 3

    Kwast het wafelijzer in met een beetje olijfolie en leg er de vierkantjes in. Bak er krokante wafeltjes van.

  4. 4

    Spoel de peterselie. Snij het groen van de venkel en verwijder de harde kern. Rasp de rest fijn en snipper de peterselie. Hussel goed door elkaar.

  5. 5

    Klop een dressing van het citroensap en een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en besprenkel er de salade mee, bestrooi met parmezaan. Serveer met de wafels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige wafels met gerookte kip en een venkelslaatje

Ingrediënten voor

4 personen
  • gerookte kipfilet2
  • bladerdeeg (kant-en-klaar)4 rollen
  • tomaten2
  • rucola100 g
  • basilicum
  • mozzarella250 g
  • pesto2 el
  • olijfolie
  • Voor de venkelsalade
  • venkelknol1
  • citroen (sap ervan)½
  • bladpeterselie1 handje
  • geraspte parmezaan1 el
  • olijfolie2 el
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!