Kruidige wafels met gerookte kip en een venkelslaatje
bereiding
-
1
Spoel de tomaten, de rucola en het basilicum. Snij de kip, mozzarella en tomaten in fijne plakjes. Snij vierkanten, ter grootte van het wafelijzer, uit het bladerdeeg.
-
2
Bestrijk de helft van de vierkanten met pesto en leg er wat kip, tomaten, mozzarella en enkele blaadjes basilicum op. Leg de andere vierkanten erbovenop en vouw de randjes toe.
-
3
Kwast het wafelijzer in met een beetje olijfolie en leg er de vierkantjes in. Bak er krokante wafeltjes van.
-
4
Spoel de peterselie. Snij het groen van de venkel en verwijder de harde kern. Rasp de rest fijn en snipper de peterselie. Hussel goed door elkaar.
-
5
Klop een dressing van het citroensap en een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en besprenkel er de salade mee, bestrooi met parmezaan. Serveer met de wafels.
Ingrediënten voor
4 personen- gerookte kipfilet2
- bladerdeeg (kant-en-klaar)4 rollen
- tomaten2
- rucola100 g
- basilicum
- mozzarella250 g
- pesto2 el
- olijfolie
Voor de venkelsalade
- venkelknol1
- citroen (sap ervan)½
- bladpeterselie1 handje
- geraspte parmezaan1 el
- olijfolie2 el
- peper en zout