Recept

Puddingbroodjes met aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem, 30 g suiker, de gist en het zout. Voeg 3 eieren toe en kneed met de keukenrobot. Begin langzaam en ga 5 minuten door. Voeg de boter toe en kneed 3 minuten. Zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, duw lichtjes plat en maak een kuiltje. Vorm een rand van 1 cm en laat 30 minuten rusten.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Mix het sap met de rest van de suiker, 3 eieren, 1 el geraspte schil en de room.

  4. 4

    Klop het laatste ei los. Bestrijk de randen van de broodjes ermee. Vul de broodjes met de citroenroom en bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm met aardbeien.

    Tip: Goed gerezen! Hou tijdens het rijzen voldoende afstand tussen de deegballetjes, want ze verdubbelen nog in grootte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Puddingbroodjes met aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!