Salade met gegrilde witte asperges en aardbeien
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Kook of stoom de asperges net beetgaar. Laat ze onmiddellijk afkoelen onder koud stromend water. Halveer de asperges overlangs. Wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-
2
Gril de amandelen in een pan zonder vetstof. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen. Gril ook de asperges aan beide zijden. Besprenkel ze met citroensap.
-
3
Spoel de spinazie en zwier de blaadjes droog. Breng de balsamicoazijn aan de kook en laat hem tot de helft inkoken. Meng er 2 eetlepels olijfolie onder en kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de aardbeien en snij ze in partjes. Hak de amandelen grof.
-
5
Maak een salade van de spinazie, de gegrilde asperges, de amandelen en de aardbeien en besprenkel met de balsamicodressing.