Carpaccio van asperges met pompelmoes en gerookte forel
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Snij de asperges met een mandoline of dunschiller in fijne lange linten.
-
2
Snij de pompelmoes à vif: tussen de vliezen door in plakjes. Vang het sap op. Maak een vinaigrette van 5 el olijfolie, 2 el pompelmoessap en het dragonazijn. Breng op smaak met de geraspte gember, peper en zout.
-
3
Sprenkel de vinaigrette over de aspergelinten en laat een uur marineren in de koelkast. Kruid met wat extra peper en zout.
-
4
Snij het zuurdesembrood zonder de korst in blokjes en bak ze krokant in wat olijfolie, kruid met peper en zout. Breek de forelfilets in stukjes. Verdeel de aspergelinten over borden, werk af met de gerookte forel, waterkers, croutons en wat kaasschilfers.