Rabarber curd
bereiding
-
1
Spoel de rabarber, snij de uiteinden eraf en snij de stengel in grove stukken. Doe ze in de blender en mix zo fijn mogelijk. Zeef en vang het sap op.
-
2
Klop de eieren los in een andere kom. Meng het maïszetmeel met een klein beetje water tot
een glad papje. Klopt het mengsel kort door de eieren. -
3
Zet een kookpot met een flinke bodem water op een middelhoog vuur en zet hierop een hittebestendige kom. Smelt de boter in de kom au bain-marie en voeg de suiker toe. Roer goed door tot de suiker en boter vermengd zijn.
-
4
Meng 250 ml van het rabarbersap door het boter-suikermengsel. Zet het vuur laag en voeg het ei-maïszetmeel- mengsel toe. Meng goed.
-
5
Blijf roeren met een houten lepel op een zacht vuurtje tot de curd de dikte van yoghurt heeft. Haal de kom voorzichtig uit de kookpot. Laat de rabarber curd goed afkoelen en bewaar in een pot met deksel.