Recept

Wafelijsjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker nostalgisch.

Voor de wafeltjes
  1. 1

    Verwarm de melk met de boter, maar laat niet koken.

  2. 2

    Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout. Giet beetje bij beetje de melk bij de bloem en klop tot een glad beslag.

  3. 3

    Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het beslag.

  4. 4

    Verdeel het beslag in twee delen en voeg aan het ene beslag de cacao toe. Klop de eiwitten stijf, verdeel ze over de 2 kommen en spatel ze door het beslag.

  5. 5

    Verwarm het wafelijzer voor. Vet het in met wat boter. Giet er een pollepel beslag in. Sluit het ijzer en laat bakken tot de wafel gaar is. Herhaal tot het deeg op is. Laat de wafels volledig afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Schep een bolletje ijs tussen twee wafeltjes, druk wat aan en werk af met een topping naar keuze: gehakte pistachenootjes, suikerbolletjes, raw cacaonibs...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!