Quiche met aardappel, mozzarella, en spekjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodempjes. Bak 12 minuten in de oven, draai om en bak nog 5 minuten.
-
2
Snij intussen de aardappels in flinterdunne schijfjes en kook ze in 8 à 10 minuten gaar in gezouten water. Giet de aardappelschijfjes af, en laat afkoelen.
-
3
Verwarm een pan en bak de spekjes samen met de lente-uitjes in 5 minuten gaar.
-
4
Mix de ricotta met de knoflook, de eierdooier en de helft van geraspte parmezaan en bestrijk er de bladerdeegbodempjes mee.
-
5
Beleg met schijfjes aardappel, spekjes, pijpajuin en mozzarella. Bestrooi tot slot met zeezout, versgemalen peper, enkele lepels zure room, en de rest van de Parmezaan.
-
6
Zet vervolgens 13 à 15 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is en serveer meteen.