Recept

Lactosevrije quiche met parmaham en gekleurde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door het deeg, de room en de mozzarella te vervangen door een lactosevrij alternatief, kan ook wie geen lactose mag eten voortaan genieten van een quiche!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakvorm van 24 cm diameter met bakpapier en het bladerdeeg. Prik enkele gaatjes in het deeg, leg er opnieuw een vel bakpapier op en leg hierop bakparels of bakbonen. Bak het deeg 10 minuten in de oven. Verwijder het bovenste bakpapier en de bakbonen. Laat het deeg even aan de lucht drogen. Verhoog de oventemperatuur tot 185°C.

  2. 2

    Blancheer de peultjes 3 minuten in gezouten water. Spoel en halveer de kerstomaten.

  3. 3

    Maak de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de sojaroom, breng op smaak met 2 eetlepels gesnipperde peterselie, peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes.

  4. 4

    Verdeel eerst de peultjes over de deegbodem, leg hierop de gehalveerde kerstomaten en vul aan met de quichevulling. Verdeel de mozzarella over de quiche en leg er de plakjes parmaham tussen. Bak de quiche 30 minuten in de oven. Werk af met de rest van de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lactosevrije quiche met parmaham en gekleurde tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!