Avocado-quesadilla met tonijn en pico de gallo
bereiding
-
1
Maak de pico de gallo. Spoel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui, maak de chilipepers schoon en hak fijn. Meng de ui en chilipepers onder de tomaat. Breng op smaak met 2 el olijfolie, de limoenschil, de peterselie, peper en zout. Zet koel.
-
2
Snij de avocado doormidden, verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in reepjes. Meng de tonijn met de tomatenpuree en tabasco.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en leg er een tortilla in. Verdeel er de tonijn over. Laat aan de randen 2 cm vrij. Verdeel er de avocadoreepjes over en bestrooi met de kaas. Bedek met de tweede tortilla. Bak de quesadilla 5 minuten langs elke kant op een laag vuur.
-
4
Snij de quesadilla in 4 punten en serveer er de picco de gallo en limoenpartjes bij. Werk af met extra peterselie.