Lauwwarme quinoasalade met boontjes, aardappelen en kop
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de radijzen schoon en halveer ze. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in kokend lichtgezouten water. Giet af en laat de boontjes schrikken onder ijskoud stromend water.
-
2
Maak een dressing van de olijfolie, de ciderazijn en de graanmosterd. Kruid met peper en zout.
-
3
Pel en halveer de sjalotten. Stoof ze glazig in een pan met wat olijfolie. Doe er de geblancheerde boontjes bij en laat even doorwarmen.
-
4
Kook de eieren 6 minuten zodat ze binnenin nog smeuïg zijn. Spoel het basilicum en de peterselie.
-
5
Meng de quinoa met de boontjes en sjalotjes, de radijsjes en de groene kruiden. Besprenkel met de vinaigrette. Halveer de eieren, leg ze op de salade. Snij de kop in driehoekige plakjes, leg ze op de salade en serveer.
Tip
-
1
Een jonge witte wijn met flink wat zuren is ideaal om ei en vinaigrette de baas te kunnen. Een druivenras als sauvignon blanc is net geliefd om zijn frisheid. Uit Nieuw-Zeeland komt de Brancott Sauvignon Blanc 2015 (Bij Delhaize, 7,49 euro). Die is expressief, strak en nerveus met aroma’s van groen fruit, contrasteert mooi met het gerecht en houdt de mond goed fris.
En wat drinken we erbij?