Fazantbeignets
bereiding
-
1
Doe de bloem met wat zout in een mengkom. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de bloem. Giet het bier erbij en klop met een garde tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten.
-
2
Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het beslag. Wentel de filets eerst door de bloem, daarna door het beslag en frituur 5 minuten op 180°C.
-
3
Verlaag de temperatuur tot 130°C en frituur enkele takjes bladpeterselie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Snipper de lente-uien in ringen. Neem een groot koolblad en vouw dubbel, leg er enkele beignets op en werk af met een lepel van de chutney, gefrituurde peterselie en lente-ui.
Voor de pompoen-mango-chutney
-
1
Snij 1 kleine butternutpompoen in blokjes en stoof samen met 1 gesnipperde ui, 1/2 chilipepertje - in ringen - en 2 in stukjes gesneden mango's aan in een klontje boter. Voeg 100 milliliter wittewijnazijn en suiker naar smaak toe en leng aan met water tot alles net onder staat. Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen en vul er gesteriliseerde potjes mee.