Ovenaardappel met tonijn en paprika
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon, bestrijk ze met olie, kruid met peper en zout en prik er een aantal gaatjes in. Wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ze 1 uur in de oven.
-
2
Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Pel en snipper de ui. Maak de paprika en de tomaten schoon en snij in blokjes.
-
3
Stoof de ui en de knoflook in een scheutje olie. Voeg de paprikablokjes toe en schep om. Kruid met het paprikapoeder. Lepel er de tomatenpuree door en roer goed om. Blus met de witte wijn en laat even opkoken. Voeg dan de verse tomatenblokjes en de kappertjes toe en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
-
4
Neem de aardappelen uit de oven en snij het hoedje eraf. Lepel het aardappelkruim eruit en meng met de tonijn en de paprikasaus. Kruid met peper en zout en vul er de aardappelen mee.
-
5
Snij de augurken in blokjes en bestrooi er de aardappelen mee. Werk af met wat gesnipperd basilicum.