Asperges met kaaskorstje en ovenaardappelen
bereiding
-
1
Laat de ovengrill goed heet worden.
-
2
Schil de asperges. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
-
3
Boen de aardappelen goed schoon en snij ze in partjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Kruid met peper en zout en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie.
-
4
Verdeel de asperges in vier porties. Leg de porties in een ovenschaal, met op elke portie een plakje kaas. Schuif enkele minuten onder de grill.
-
5
Bak het broodkruim mooi goudbruin in de boter. Schep goed om.
-
6
Haal elke portie asperges voorzichtig uit de ovenschaal en leg op een bord. Werk af met broodkruim, peper, gebakken aardappelen en een plukje gespoelde tuinkers.