Sorbet van frambozen en perzik met munt
bereiding
-
1
Doe de 500 g frambozen (eventueel diepvriesframbozen) in een pannetje met 100 ml water, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen. Breng ook aan de kook. Mix fijn en duw door een zeef.
-
2
Meng de frambozenpuree en de glucosestroop, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien. Schep over in een diepvriesbakje en zet nog 2 uur in de diepvriezer.
-
3
Doe het perzikkenvruchtvlees in een pannetje met 100 ml water, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen. Breng aan de kook. Mix fijn en duw door een zeef.
-
4
Meng de perzikenpuree met de glucosestroop, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien. Schep over in een diepvriesbakje en zet nog 2 uur in de diepvriezer.
-
5
Schep bolletjes van de sorbets en verdeel over glaasjes. Werk af met vers fruit en wat munt.