Choros a la chalaca
bereiding
-
1
Spoel de mosselen grondig. Kook ze en laat ze vervolgens afkoelen.
-
2
Maak de tomaat, selder en ui schoon. Snij ze samen met de maïs in brunoise. Meng. Spoel de peterselie en hak fijn.
-
3
Kruid de groenten met peper, zout, aji, limoen. Laat ongeveer 30 minuten marineren.
-
4
Snij de mosseltjes fijn en leg ze terug in de schelp. Leg de fijngesneden groenten over de mosselen.Werk af met de peterselie.
Weetje
-
1
zijn mosselen uit Nieuw-Zeeland. Volgens kenners zijn deze mosselen met bruin-zwarte schelp en heldergroene randje de mooiste ter wereld. Dat ze erg groot zijn, is mooi meegenomen, want zo kun je ze makkelijk vullen. Enige nadeel: je kunt ze in België niet vers krijgen. Je vindt ze wel in de diepvries van de betere supermarkt.
-
2
…is een echt wondermiddel in de keuken, dat de natuurlijke smaak van ingrediënten versterkt. Het is gemaakt van zeewier en is een oorspronkelijk Japans product. In de loop der tijd is het overgewaaid naar de Peruviaanse keuken.
Aji is Spaans voor ‘verschillende soorten peper’. In Peru vind je maar liefst honderd verschillende soorten pepers!
Groene mosselen
Aji no moto