Amandelcrème met tomatensalsa
bereiding
-
1
Rooster 100 g amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof. Voeg 400 ml volle melk en een snuifje zout toe, laat kort opkoken, zet apart en laat 30 minuten rusten. Mix fijn, zeef en duw het overtollige vocht goed uit de amandelcrème. Week 6 gram gelatine in koud water. Verwarm de amandelcrème au bain-marie. Voeg 2 eitjes, 150 ml stijf geklopte slagroom en de goed uitgeknepen gelatine toe en schep goed om. Schenk de amandelcrème in glaasjes en zet 4 uur in de koelkast. Spoel 300 g rijpe tomaten en 2 stengels selder en snij alle groenten in fijne blokjes. Meng en breng op smaak met 1 el witte balsamicoazijn, 4 el olijfolie, peper, zout en 2 el gesnipperde bladpeterselie. Schep in elk glaasje amandelcrème een flinke lepel van de tomatensalsa en serveer.