Glaasje kokos-amandelcrème
bereiding
-
1
Breek beide soorten chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Breng de sojaslagroom aan de kook, giet over de chocolade en laat smelten. Roer goed om. Roer het vanille-extract erdoor. Laat het mengsel afkoelen en zet het vervolgens 2 uur in de koelkast.
-
2
Roer ondertussen de amandelpasta los met de kokosroom, de kokosolie en kokosbloesemsuiker en zoet de room naar smaak. Spoel de frambozen en laat uitlekken, verwarm dan met de poedersuiker in een steelpan. Breng de frambozencompote op smaak. Klop de sojacrème op en doe hem in een spuitzak.
-
3
Verdeel de helft van de frambozencompote over dessertglaasjes en voeg 4 eetlepels kokos- en amandelcrème toe. Vul de resterende compote in en vul de glazen met kokos-amandelcrème. Spuit een grote toef chocoladeroom op elk glaasje en versier met roze suikerdecoraties. Laat de desserts ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.