Gerookte ribbetjes met Caribbean salsa
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de ribbetjes in een steelpannetje, laat even inkoken tot de saus stroperig wordt. Wrijf er de ribbetjes mee in. Bak ze 25 minuten in de oven. Zet apart.
-
2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de ananas, paprika’s en rode ui in heel kleine blokjes.
-
3
Meng de groenten- en ananasblokjes met de rijst. Meng de kokosroom met de zure room en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder. Spatel wat van de dressing door de rijst. Spoel de koriander en hak fijn. Verdeel de rijst over een serveerkom en strooi er de gehakte koriander over.
-
4
Smeer de ribbetjes nog eens in met marinade. Zet de rookmot op de barbecue en laat smeulen. Zet ook de ribbetjes op het rooster. Dek af met het deksel. Laat 5 à 10 minuten warm roken. Serveer de ribbetjes met de salsa. Lekker met ijsbergsla.