Recept

Aardappel-artisjoksalade met basilicummayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de mayonaise. Spoel het basilicum, hak ‘m fijn en doe samen met de druivenpitolie in een kookpan. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuur. Giet de olie door een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de eierdooiers op met het citroensap en de mosterd. Giet er beetje bij beetje de basilicumolie bij en klop verder met een garde tot de mayonaise goed bindt. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij tot kasteelaardappelen en kook 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. 3

    Giet de artisjokken af en voeg bij de aardappelen. Schep de gemengde sla en de ansjovis erdoor. Werk af met enkele takjes basilicum en bladpeterselie. Besprenkel met wat olijfolie en witte wijnazijn en serveer er de mayonaise bij.

  4. Tip

  5. 4

    De basilicummayonaise kun je de dag vooraf maken!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappel-artisjoksalade met basilicummayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!