Chips met dips
bereiding
-
1
Maak de kruidenyoghurt: spoel en snipper de groene kruiden en meng door de yoghurt. Breng verder op smaak met peper en zout en zet apart.
-
2
Maak de zureroomyoghurt: meng de zure room met de yoghurt en werk af met een snuifje ras-el-hanout. Zet apart.
-
3
Maak de hummus: spoel de koriander en laat uitlekken. Hak de koriander fijn en roer door de hummus.
-
4
Verwarm de friteuse voor op 180°C. Spoel alle aardappelen goed en snij met een mandoline in superfijne schijfjes. Spoel de schijfjes en dep ze daarna zorgvuldig droog. Snij de dille fijn en bestrooi er 1/3de van de aardappelschijfjes mee, bestrooi 1/3de met een snuifje ras-el-hanout en laat 1/3de zo. Bak de aardappelschijfjes goudbruin in de hete friteuse. Frituur de chips in kleine hoeveelheden, anders kleven ze misschien aan elkaar. Laat afkoelen op keukenpapier. Bestrooi de ongekruide aardappelschijfjes met grof zeezout.
-
5
Serveer de dillechips met kruidenyoghurt, de ras-el-hanout-chips met zureroomyoghurt en de zoute chips met hummus.