Eend met witloof en veenbessencompote
bereiding
-
1
Maak het witloof schoon en snij het grof.
Snij de eendenfilets kruisvormig in op de velkant.
-
2
Doe de veenbessen en de fijne suiker in een kookpan met dikke bodem. Schenk er een kopje water bij. Laat 5 à 7 minuten zacht koken.
Pureer met de staafmixer of draai ze (voor een fijne compote) door een roerzeefje. Hou warm op een zacht vuur.
-
3
Verwarm 1 eetlepel boter in een koekenpan. Leg er het witloof bij en laat kort bakken op een hevig vuur. Strooi er de kandijsuiker bij. Laat nog een dikke minuut op het vuur staan, tot het mooi gekaramelliseerd is. Kruid met peper en zout.
-
4
Bak de eendenfilets eerst 3 à 4 minuten op de velkant. Keer om en laat nog 2 à 3 minuten bakken aan de andere kant. Kruid met peper en zout.
-
5
Leg de filets met een portie witloof en een lepel compote op voorverwarmde borden. Serveer meteen.
Voorbereiding